Welcome to C&A Hotel Apartments in Polis, Cyprus
Αναπηρικά κυλήματα στη πόλη

By Jill Campbell Mackay- Cyprus Sunday Mail 15.8.2004

 

 

 

 C & A Hotel Apartments
P.O. Box 66258
Polis 8831, 
Cyprus


Tel:
   ++ 357 99498515    
++ 357 99647669
Fax:
++ 357 26322856

E-Mail:
info@ca-hotel-apts.com

 

 

 

 

Ένα μοναδικό τουριστικό ξενοδοχείο δίνει την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να απολαύσουν διακοπές με άνεση. 

Καμαρωτές πουκενβιλιες καλωσορίζουν τους επισκέπτες καθώς αυτοί εισέρχονται κυλιστοί από την είσοδο του κήπου σε ένα μοναδικό σε ευκαιρίες τουριστικό θέρετρο στη καρδιά της πόλης χρυσοχόους.

Το συγκρότημα διαμερισμάτων C & A Apartment μπορεί να υπερηφανεύεται καθώς είναι η πρώτη τουριστική διευκόλυνση στην Κύπρο κατάλληλα σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη για άτομα με σωματικές αναπηρίες.  Ο Κρις Νεόφυτου μαζί με  τους γονείς του δούλεψαν σκληρά για να μετατρέψουν ένα ήσυχο κτίριο σε ένα τουριστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών για άτομα με αναπηρία

Ο Κρις τονίζει ότι ο σκοπός του δεν ήταν ένα αποτρόπαιο μέσο ιατρικού χώρου στάθμευσης αλλά ενός χώρου απόλαυσης για αυτούς που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Ακούγοντας την ζωντάνια και χαρούμενα ξεφωνητά από την πισίνα είναι ολοφάνερο πως το C&A  είναι κάθε άλλο παρά αποτρόπαιο ιδρυματοποιησης. Ο αέρας που εκπέμπεται από τους σωματικά ανάπηρους και μη φιλοξενούμενους είναι αέρας απολαυστικών διακοπών.

Η μόνη άμεση διάφορα που εντοπίζει κανείς είναι ο ανελκυστήρας δίπλα από την πισίνα που επιτρέπει σωματικά ανάπηρους να εισέρχονται στο νερό με ασφάλεια. Τα δωμάτια. είναι δροσερά και ευρύχωρα ώστε να επιτρέπουν την άνετη διακίνηση τροχοκαθίσματος. Ακόμα και ο χώρος της κουζίνας είναι προσαρμοσμένος για εύκολη διακίνηση και πρόσβαση στο νεροχύτη ώστε να μην ύπαρχοι καμία δικαιολογία που να συγχωρά τυχόν άπλυτα  πιάτα!

Κάθε χώρος μπάνιου είναι άψογα εξοπλισμένος με ειδικές ευκολίες όπως ράβδους, καθίσματα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένα άτομο σε τροχοκάθησμα προσφέροντας του έτσι πλήρη ανεξαρτησία.

Για τη ασφαλή και ευχάριστη διαμονή του καθηλωμένου σε  τροχοκάθησμα τουρίστα υπάρχουν κρεβατάκια ήλιου που ανυψώνονται ώστε η μεταφορά από το καροτσάκι στο κρεβατάκι να αποκλείει των κίνδυνο των ελάχιστων εκατοστών που μπορεί να προκαλέσει την πτώση. Την ίδια διευκόλυνση προσφέρουν και τα εννέα στούντιο υπνοδωματίων καθώς και το μεγάλο των τριών υπνοδωματίων που φιλόξενα έξι άτομα. Επιπρόσθετα, σε ολόκληρο το συγκρότημα υπάρχουν ράμπες. Ένα ειδικά προσαρμοσμένο μικρό λεωφορειακό παραλαμβάνει τους επισκέπτες από το αεροδρόμιο και χρησιμοποιείται για την μεταφορά τους σε ημερήσιες εκδρομές σε όλο το νησί.

Το βιβλία επισκεπτών είναι γεμάτο από ευχαριστίες και εκδηλώσεις θαυμασμού για το φιλικό και εξυπηρετικό περιβάλλον. Χαρακτηρίστηκα, ένας Γερμανός επισκέπτης δήλωνε στο ευχαριστήριο σημείωμα του ότι βίωσε την  ταχύτερη επιδιόρθωση όταν και οι δυο τροχοί του τροχοκαθησματος του είχαν σπάσει εφόσον ο Κρις τους επιδιόρθωσε εντός δέκα λεπτών.

 

 


 

Ο Κρις θεωρεί ότι ακόμα και για λίγο να χαλάσει ένα καροτσάκι είναι ζωτικής σημασίας για τον χριστή του αφού θα χάσει την ανεξαρτησία κίνησης- θεωρεί επίσης ότι το κουβάλημα αναγκαίου εξοπλισμού δεν πρέπει να αποτελεί ανησυχία στους φιλοξενούμενους για αυτό και ενοικιάζονται αναπηρικά καθίσματα, σκούτερ και οποιοσδήποτε άλλος εξοπλισμός θεωρείται αναγκαίος για την άνεση των επισκεπτών. Σε μια μικρή αποθήκη βρίσκει κανείς οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί και αν κατά λάθος δεν υπάρχει κάτι, σίγουρα ο Κρις θα το φροντίσει σε χρόνο ρεκόρ.

Ο λόγος που το τουριστικό συγκρότημα C&A  είναι τόσο καλά σχεδιασμένο και επιτυχημένο οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδιάστηκε από άτομο καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, τον Κρις.

Η φιλοσοφία του Κρις είναι ότι τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και οι φροντιστές τους χρειάζονται διακοπές από το καθημερινό τους περιβάλλον και καθημερινή ρουτίνα. Το να βρει κανείς ένα τουριστικό θέρετρο που να ικανοποιεί τις ανάγκες τόσον των ατόμων με αναπηρία όσο και των άτιμων χωρίς αναπηρία είναι σχεδόν αδύνατο στην Κύπρο. Μερικοί τουριστικοί χώροι προσφέρουν κάποιες ευκολίες άλλα γενικά  τα περισσότερα συγκροτήματα είναι σχεδιασμένα για άτομα χωρίς ειδικές ανάγκες.

Ο Κρις κολυμπά καθημερινά στη πισίνα με ελάχιστη βοήθεια. Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του είναι η έκφραση ευτυχίας στο πρόσωπο εκείνων που εισέρχονται στο νερό την πρώτη φορά. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή των κοπών του όταν βλέπει τους σωματικό ικανούς και σωματικά ανάπηρους φιλοξενουμένους τους να συνδέονται μεταξύ τους και μαζί να απολαμβάνουν ανέμελες διακοπές, δείχνοντας έτσι την πιο όμορφη όψη την ζωής ακόμα και στα άτομα που μετά από κάποιο ατύχημα καθηλώθηκαν για πάντα σε ένα καροτσάκι.

Οι τουρίστες που επιλέγουν την διαμονή στο C&A είναι διάφορων ηλικιών από όλο τον κοσμώ. Όπως Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Γάγγλια. Ένας επισκέπτης μάλιστα καταγόταν από την Αλάσκα ενώ η σύζυγος του από το Περού. Ως επί το πλείστον όμως φιλοξενούνται Άγγλοι Τουρίστες. Η μητέρα του Κρις φτιάχνει ένα πλούσιο αγγλικό πρόγευμα. Οι τακτικοί επισκέπτες που συνηθίζουν να επιστρέφουν αποτελούν την απόδειξη του επιτυχημένου έργου  του C&A για τον Κρις.

Ο Κρις υπήρξε κύριος συντελεστή και μοχλός πίεσης ώστε ο δήμος της πόλης να τοποθετήσει ειδικές ευκολύνεις κατά την φετινή σαιζόν που να επιτραπούν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με καροτσάκια. Ο Κρις κατόρθωσε επίσης να πείσει πολλούς εστιάτορες να ανυψώσουν τα τραπέζια τους  για διευκόλυνση ατόμων με τροχοκαθησματα ενώ ένας φίλος του που διοργανώνει βαρκάδες στον Ακάμας με τη βάρκα του την εξόπλισε με κατάλληλο ανελκυστήρα ώστε οι χριστές καροτσιών να απολαμβάνουν τέτοιες εκδρομές. Οι φιλοξενούμενοι του Κρις έχουν μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσουν  parasailing αφού ο είδος ο Kρις είναι περιφανώς που ήταν από τους πρώτους που το τόλμησαν. Όπως λέει και ο ίδιος μπορεί να είναι καθηλωμένος σε αυτό το καροτσάκι αλλά θέλω να πετώ σας πουλί, για αυτό λατρεύω το parasailing. 

 

                                                             

[View our guestbook] [YOUTUBE VIDEOS]

(Our friends 2018) [Our friends 2017] [Our friends 2016] [Our friends 2015] [Our friends 2014] [Our friends 2013] [Our friends 2012] [Our friends 2011]
[Studios] [One bedroom apartments] [Two bedroom apartments] [Three bedroom apartment] [Restaurant] [Floor Plan]
[
Swimming pool hoist]
[Airport transfers] [Equipment rental] [FAQ]
[Location]
[Rates] [Weather] [Photo Gallery] [Contact us] [Links]
 [Seatrac] [Parasailing] [Massage & Reflexology]


(Activities are only in May-Sept, weather permitting!)

Home